Deel dit artikel via: Facebook Twitter Pinterest
Met deze roadtrip Zuid-Limburg ontdek je de mooiste plekken en bezienswaardigheden in dit heuvelachtige deel van Limburg. Van schilderachtige dorpjes tot fraaie natuurgebieden. Bekijk de ultieme route voor jouw roadtrip door Zuid-Limburg!
Het 'Toscane van Nederland' of 'Down Under', er zijn veel omschrijvingen voor Zuid-Limburg. Dat snappen we, want het is moeilijk om de schoonheid van deze regio te omschrijven. Het is anders dan de rest van Nederland, maar op een goede manier. Je waant je hier echt even heel ergens anders.
De taal, de mensen, het landschap, alles is gemoedelijker en vriendelijker in Zuid-Limburg. Ook het klimaat is hier meestal nét even lekkerder dan in de rest van ons land. Veel zonuren, wat ervoor zorgt dat er hier onder andere goede Limburgse wijn wordt gemaakt, het leven zich net wat meer buiten afspeelt en er een hoger dan gemiddeld aantal terrasjes te vinden zijn. Ook langs onze roadtrip.
Rijden door het heuvelachtige Zuid-Limburgse landschap is een geweldige ervaring
We nemen je mee door het uiterste zuiden van Limburg. Langs toeristische hotspots, historische must-sees en de mooiste vergezichten.
Onze route door Zuid-Limburg maakt bijna een rondje, want we rijden tegen de klok in van Maastricht naar het zuidelijkste puntje van Nederland en dan omhoog via Kerkrade naar Valkenburg. De route is nog geen 100 kilometer lang. Tamelijk kort als we het vergelijken met onze roadtrip Friesland of roadtrip Zeeland, maar dat komt omdat er in deze - oké ook wat kleinere - regio ook zó veel bezienswaardigheden en uitjes zijn. Natuurlijk kun je de route helemaal naar eigen inzicht aanpassen of uitbreiden.
TIP: Om optimaal te genieten van deze route, neem de tijd. Wij raden je aan om de route in minimaal twee dagen af te leggen, maar nog beter is een lang weekend van drie tot vier dagen. Dan heb je lekker de tijd en kun je alle mooie Zuid-Limburgse plekken het beste ervaren.
We strekken misschien wat vaker dan anders de benen tijdens deze autorit, want Limburg, dat is nu eenmaal een wandelparadijs. Maar bovenal laten we je Limburg beleven. En er is geen betere plek om daarmee te beginnen, dan.... Maastricht!
Lees ook: Limburgs mooiste: dit zijn dé 12 mooiste plekken van Limburg
De ultieme route voor een roadtrip door Zuid-Limburg
De route voor de roadtrip Zuid-Limburg zie je hierboven, maar om het nog handiger voor je te maken: zie hier de route voor de roadtrip Zuid-Limburg in Google Maps.
Het beginpunt van onze roadtrip is Maastricht. Volgens ons één van de mooiste steden van Nederland. Een must-visit! Natuurlijk kun je je roadtrip beginnen naar eigen inzicht, maar sla Maastricht in elk geval niet over! Parkeren kan in het centrum, maar een leukere plek om je bezoek aan de stad te beginnen is de wijk Wyck. Hiervoor parkeer je bij Q-park Plein 1992 en vervolgens verlaat je de parking en loop je – de naam zegt het al - Plein 1992 op.
Loop vanaf hier naar de Hoge Brug voor een schitterend uitzicht op de prachtige historische Sint Servaasbrug, de Maas en het centrum. In plaats van de brug over te steken loop je terug voor een bezoekje aan Wyck. Loop over de promenade langs de Maas en sla bij het NH-hotel rechts de zijstraat in. Je komt uit in het hart van Wyck, met een keur aan restaurantjes, boetiekhotelletjes en speciaalzaken.
Food & Drink tip: Tapasrestaurant La Baracca (Rechtstraat 83) en Resto-Bar CINQ (Cörversplein 5).
De Sint Servaasbrug over de rivier de Maas
Daarna loop je de Sint Servaasbrug over naar het centrum. Smalle straatjes, klinkertjes, schaduwrijke pleinen en prachtige gebouwen zoals de Onze Lieve Vrouwekerk en de Basiliek van Sint Servaas. Een rondvaart over de Maas is cliché maar wel leuk, zeker in combinatie met een grotbezoek.
Voor je de route start is de ENCI groeve een belevenis om te bezoeken. Misschien ken je deze enorme mergelgroeve uit Flikken Maastricht. Je kunt er omheen wandelen, wat drinken in de groeve bij Brasserie Hofmanni (Lage Kanaaldijk 115, Maastricht) en je vergapen aan de enorme diepte van deze groeve. Rijd voor je begint aan je roadtrip nog even de berg op naar Fort Sint Pieter (Parkeren aan de parking Luikerweg 71a, Maastricht) of naar het Uitzichtpunt Sint Pietersberg.
Wandelen op en rondom de Sint Pietersberg is een aanrader
TIP: Maastricht is té sfeervol en gezellig om maar zo kort te bezoeken, dus je reis straks eindigen met een paar dagen Maastricht is zéker aan te raden. Maar eerst is het tijd om de auto op te zoeken. Of misschien ben je wel met de trein en huur je een auto in de Zuid-Limburgse hoofdstad. Hoe dan ook. Tank vol, proviandtas vol, fotocamera klaar voor gebruik én goede zin? Let’s go!
Vanuit Maastricht neem je de N278 die je diep het Limburgse Heuvelland in gaat leiden. Op ongeveer 11 kilometer van Maastricht ligt je eerste stop: het Netherlands American Cemetery (Amerikaanse Begraafplaats 1, Margraten). Je vindt deze indrukwekkende plek aan je rechterhand ter hoogte van het plaatsje Margraten. Velden vol witte kruizen wijzen je hier in stilte op de geschiedenis. Hier liggen 8301 Amerikaanse militairen. Op de muren langs het Ereplein (de Walls of the Missing) staan de namen van 1722 vermiste Amerikaanse soldaten. Degenen die later toch zijn teruggevonden en geïdentificeerd zijn aangeduid met een rozet. Er is een herdenkingstoren, weerspiegelingsvijver en kapel.
Mooi weetje: de lokale bevolking verzorgt de graven van de gesneuvelde soldaten. Zij hebben de graven geadopteerd en komen op gezette tijden een bloemetje neerleggen. Een prachtig gebaar.
Route: Maastricht – Margraten
Tijd: 12 min.
Afstand: 9 km
De Amerikaanse Begraafplaats Margraten
Vlak na de begraafplaats verlaat je de N278 en ga je via de mooir dorpjes Banholt en Mheer dwars door de schitterende natuur naar wat ook wel het mooiste dorpje van Zuid-Limburg wordt genoemd. Noorbeek is van een ongekende schoonheid. Niet groot, wel fotogeniek as hell. Mooiste plek? Een bankje aan de rand van het dorp, waar vanuit je de kerk boven de bomen uit ziet komen. Hoe idyllisch wil je het hebben? Vanuit Noorbeek starten diverse wandelroutes rond het dorp (en verder).
Noorbeek heeft diverse hotels en B&B’s, maar wij tippen een verblijf op Landal de Waufsberg, een klein maar ongelofelijk mooi vakantiepark! (Hoogcruts 14b, Noorbeek). Je ziet het park liggen aan je linkerkant als je op weg gaat naar de volgende stop: Epen.
Route: Margraten - Noorbeek
Tijd: 12 minuten
Afstand: 9,1 km
Het pittoreske dorpje Noorbeek
Via Slenaken slinger je vervolgens door de groene heuvels, met het ene wauw-uitzicht na het andere.
TIP: Voor koffie/lunch/diner/borrel met misschien wel het beste uitzicht van de streek: Restaurant Gerardushoeve (Julianastraat 23, Epen). Kijk op de parkeerplaats vooral even op de tafel waarop staat aangegeven waar je hier precies naar kijkt. Op heldere dagen zie je zelfs de toppen van de Belgische Hoge Kempen liggen. Schitterend!
Het landschap rondom Epen is het mooiste van het land. Een rivierdal, weidse weilanden met grazende koeien, wuivende bomen en slingerende weggetjes die heuvels op en af gaan.
Epen is een fijne plek voor een wandeling, rondsnuffelen in de winkeltjes of een hapje eten. Het dorp is bekend om haar vakwerkhuizen. Leuk voor een fotomomentje!
Route: Noorbeek - Epen
Tijd: 15 min.
Afstand: 9,5 km
De typische vakwerkhuizen in Epe
Vanuit Epen rijd je naar Camerig. De ‘Camerig’ zal wielerliefhebbers bekend voorkomen. Deze beklimming is namelijk bekend van de Amstel Gold Race. Maar voordat je aan de beklimming begint rijd je langs de Wingbergerhoeve (Camerig 22, Vijlen). Een boerderij waar vers schepijs gemaakt wordt en er lange rijen kunnen staan. Ondanks die rijen is het de moeite waard om hier een stop te maken, want het ijs van de Wingbergerhoeve wordt met recht het lekkerste ijs van Limburg genoemd.
Na een ijsje (of een bak vers fruit) kun je even vooruit want kleine porties, daar doen ze hier niet aan. Al dat ijs eraf lopen kan ook, want dit is een fijne plek voor een korte wandeling. Je bent in het Geuldal en een leuke route is vanuit de parking van de Wingbergerhoeve de weg oversteken naar de Volmolen (Plaatweg 1, Epen). Je loopt er in een minuut of acht naartoe. Verderop langs de Kleine Geul is ook nog een kapelletje en een hoeve.
Wil je echt even de kuiten trainen? Loop dan de Camerig op en ervaar hoe steil deze is! Gegarandeerd dat er ook een wielrenner of twee, drie… twintig voorbijkomt, want dit is een populaire fietsplek.
Tip: Uitpuffen kan (bijna) bovenop de Camerig bij Restaurant Buitenlust (Camerig 11, Vijlen) voor een prachtig panorama (en om te zien waar je net vandaan kwam). Daarna is het een stuk makkelijker bergaf terug naar de auto. We zijn ten slotte bezig met een roadtrip...
Route: Epen - Camerig
Tijd: 6 min.
Afstand: 3 km
De Camerig is zeer geliefd bij wielrenners. Het is de langste beklimming in Nederland: 4.750 meter lang (gem. stijgingspercentage 3,5%) en 162 hoogtemeters.
Vanuit Camerig volg je de Epenerbaan omhoog de bossen in. Dit bos – het Vijlenerbos, is het langste bos van Nederland (8 kilometer!) met hoogteverschillen van maar liefst 100 meter! Wandelen is hier top. Je zou bijna denken dat we een wandelroute in plaats van een autoroute doen, maar Limburg is nu eenmaal een wandelparadijs.
Geen zin in wandelen maar wél in gezelligheid op een unieke plek? Bezoek dan Boscafé 't Hijgend Hert, middenin het Vijlenerbos (Harles 23, Vijlen). Ook leuk voor de kinderen, want de dieren lopen hier los rond en ook ‘s avonds is het er gezellig toeven als alle lichtjes aan zijn. 't Hijgend Hert is een leuke plek voor een langere stop. Het hoort eigenlijk bij het dorpje Vijlen, maar daar komen we later.
Eerst rijd je terug naar de Epenerbaan en zet je koers naar Vaals. Ben je er bijna dan zie je aan de linkerkant vakantiepark Landal Hoog Vaals liggen. Een fijne tussenstop voor je autorondrit of gebruik het park als uitvalsbasis voor je weekendjeweg in Zuid-Limburg. Je kunt er ook een rondje lopen om je te vergapen aan de ligging en mooie uitzichten over de heuvels.
Boscafé 't Hijgend Hert is een ideale tussenstop voor je roadtrip, wandeling of fietstocht
Vaals ligt op de grens met Duitsland en België maar dat wist je vast al. Want: heb je het Drielandenpunt hier nog nooit bezocht dan heb je er vast eens van gehoord. Vaals is een langgerekt dorpje met een toffe outdoor kartbaan (om je innerlijke Max Verstappen even uit te laten) en een hoop winkels om eventueel opgeraakt proviand weer in te slaan.
Op de Vaalserberg, de hoogste berg van Nederland, ligt het Drielandenpunt. Stel je navigatie in en hoppa, de berg op. Wederom is het oppassen met het ontwijken van fietsers. Die er op deze heenweg aanmerkelijk minder fit uitzien dan op de terugweg ;) Maar serieus, chapeau dat ze omhoog fietsen want dit is een steil stukje weg.
Bovenop de Vaalserberg vind je - naast het ietwat sobere drielandenpunt – de Wilhelminatoren. Deze 35 meter hoge uitkijktoren biedt een UITZICHT wat inderdaad alleen met hoofdletters geschreven mag worden. Hij is gebouwd in 1905 en was destijds de eerste houten uitzichttoren op de Vaalserberg. Sindsdien is de toren flink beschadigd geweest door Duits artillerievuur, twee keer opnieuw gebouwd en een keer 60 meter verplaatst.
De Wilhelminatoren is niet alleen architectonisch een hoogstandje
Voor 2 euro per persoon mag je de Wilhelminatoren beklimmen (muntjes haal je bij Brasserie en Restaurant Wilhelminatoren (Viergrenzenweg 230, Vaals). Durf je de toren niet op dan is dat trouwens een topplek voor een kopje koffie met iets lekkers terwijl je op de rest wacht. Wel de toren op? Neem sportief de trap of pak de lift. Eenmaal boven lijkt heel Limburg aan je voeten te liggen. Echte durfallen gaan met de trap nóg een stukje hoger naar de glazen skywalk.
Even verderop, aan de Belgische kant van de berg, staat nog een toren. De Koning Boudewijntoren, die 50 meter hoog is. Leuk voor de kids: het Drielandenpunt Doolhof!
Eenmaal uitgekeken in Vaals en omgeving kies je hierna voor Aken of ga je rechtstreeks naar Holset.
Route: Camerig ('t Hijgend Hert) – Vaals (Drielandenpunt)
Tijd: 12 min.
Afstand: 7,4 km
Het uitzicht vanuit de Koning Boudewijntoren op het Drielandenpunt. Het Drielandenpuntdoolhof is goed te zien en in de verte is ook de Wilhelminatoren te zien.
Vanuit Vaals geven we je een alternatief. Je kunt vanuit hier rechtstreeks door naar Holset, maar je kunt ook een Duitse detour maken naar Aken! Wij raden dit ten zeerste aan. Niet alleen ligt het centrum van de stad op slechts twintig minuten van het Drielandenpunt, maar het is er ook nog eens schitterend mooi!
Parkeren doe je het beste bij Parking Annastrasse of Parking Rathaus. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar het Münsterplatz. Je bent in het historische centrum van Aken, waar ook de Dom, de Eilsenbrunnen en het Grashaus op loopafstand liggen.
Tip: een vers belegd broodje of coffee-to-go halen bij één van de bakkers rond het plein, neerstrijken op een bankje en mensen kijken. De dom van binnen bekijken is ook een must. Hierna rijd je terug naar Vaals en zet je je navigatie op Holset. Van een grote kerk naar een kleine, maar misschien wel net zo mooie.
Aken ligt op nog geen kwartiertje rijden vanaf Vaals en is een bezoekje zeker waard
Kies de route via Eschberg en Vaalsbroek. Je passeert weer Landal Hoog Vaals en Museum Vaals. Het is een heel kort stukje rijden en in principe kun je ook gelijk doorrijden naar Vijlen, maar dan mis je iets unieks moois. De HH Lambertus en Genovevakerk (Holset 62, Lemiers). Een prachtige kerk op een heuvel die – ook als je niet gelovig bent – een bezoek waard is. Het is ook een geliefde trouwlocatie en wanneer je hier binnenstapt snap je direct waarom. Prachtig licht, serene sfeer, een schoonheid!
Onderaan de heuvel waar de kerk op staat ligt de Lambertusbron. Over deze bron waart een legende rond: In 692 werd Holset volgens die legende bezocht door bisschop Lambertus van Maastricht. Hij zegende de bron, die volgens de legende vergiftigd zou zijn door de god Bel toen de dorpsbewoners zich tot het christendom bekeerden. Met het zegenen van de bron verdreef de bisschop een monsterachtige draak en sindsdien zou de bron een wonderbron zijn, geweid aan de heilige Lambertus. Anyway, wonderbron of gifbron: Holset is een plaatje.
Route: Vaals (Drielandenpunt) – Holset
Tijd: 9 min.
Afstand: 4,9 km
De Lambertuskerk in Holset
Via de Vaals-Vijlenerweg rijd je verder, naar het enige echte bergdorpje van Nederland: Vijlen. En Vijlen (Viele voor de locals) noemt zich met recht een bergdorpje, het is namelijk het hoogstgelegen dorp van Nederland.
Parkeer je auto bij de kerk en wandel een rondje door dit schilderachtige dorpje. Ook al ben je met de auto, stap toch even binnen bij Fiets- en Wandelcafé A Gen Kirk (Vijlenberg 115, Vijlen), wat zoiets betekent als ‘Aan de kerk’ (het ligt er dan ook tegenover…).
Vijlen heeft ook een buurtwinkel waar je begroet wordt alsof je één van de locals bent én hier ligt één van de Landal parken met het mooiste uitzicht in vakantieparkenland: Landal Reevallis. Wij bezochten dit park tijdens een mooie herfstweek en schreven er een review over.
Een mooi uitzicht heb je hier ook vanaf het bankje aan de Oude Trichterweg. Je kijkt hier op het dal met aan de overkant het Orsbacher Wald (Duitsland). En de N278, die je zo weer gaat nemen, voor de volgende etappe. Heb je meer tijd? Wijk dan hier even van de route af en ga naar Wijndomein Sint Martinus (Rott 21, Vijlen) voor een heerlijke Limburgse wijn voor thuis, een rondleiding en/of een proeverij!
Route: Holset – Vijlen
Tijd: 7 min.
Afstand: 3,2 km
Vijlen is het hoogstgelegen dorpje van Nederland
Na alle kleine dorpjes is het hoog tijd voor een wat grotere stad, maar de route vanuit Vijlen leidt je eerst over de N278 langs een prachtig stukje natuur. Aan je rechterkant zie je de Abdij Sint-Benedictusberg op de heuvel liggen. Er wonen is zo te zien zo slecht nog niet, want: vers gebrouwen bier in overvloed en een fenomenaal uitzicht.
De Abdij is te bezoeken (er zijn wat leuke souvenirs te koop) en de monniken staan erom bekend heel gastvrij te zijn. Geniet van het panorama, maar stap ook even binnen. Zowel de architectuur als de rust op deze plek zijn uniek. (Abdij Sint-Benedictusberg, Mamelis 39, Lemiers).
In het gebied lopen ook diverse wandelroutes. Deze beginnen op de parkeerplaats langs de N281 (parkeerplaats wandelroutes Nijswiller).
Heb je altijd al een rit in een stoomtrein willen maken? Dan is het de moeite waard om deze plaats aan te doen. Hier vind je namelijk de startplek van de Miljoenenlijn. Een stoomtreinroute die zo heet omdat de aanleg ervan twaalf miljoen gulden kostte. Met deze stoomtrein kun je bijvoorbeeld naar Valkenburg, maar ook naar Kerkrade. Een extra (en volgens ons heel leuke) optie is dus om je auto bij het station in Simpelveld te parkeren en de etappe naar Kerkrade per stoomtrein af te leggen. Een leuke afwisseling! Kijk voor de rijtijden op de website van de Miljoenenlijn (Station Miljoenenlijn, Stationstraat 22, Simpelveld).
Route: Vijlen – Simpelveld
Tijd: 8 min.
Afstand: 6,4 km
De Miljoenenlijn onderweg naar Kerkrade
Per auto bereik je in een ruim kwartiertje het centrum van Kerkrade. Een gastvrije en bourgondische stad waar veel te doen is. Een aanrader is Discovery Center Continium. Een interactieve, enerverende plek waar jij en eventueel je kinderen alles leren over de wereld waarin we leven. Over vroeger, nu en over de wereld die nog komen gaat. Spannend! (Discovery Center Continium, Museumplein 2, Kerkrade).
Een ander leuk uitstapje in Kerkrade is de Gaia Zoo. Een werkelijk schitterend aangelegde dierentuin. (Gaia Zoo, Gaiaboulevard 1, Kerkrade). Even de benen strekken tijdens een stadswandeling door het centrum van Kerkrade maakt je bezoek aan Kerkrade af. En voor de afwisseling zijn er genoeg restaurantjes, terrassen en winkels. Dan is het tijd om weer verder te rijden, de stad uit en de natuur in!
Route: Vijlen – Kerkrade
Tijd: 18 min.
Afstand: 13 km
Continium is een leuk interactief doe- en ontdekmuseum in Kerkrade
Wederom een korte etappe die je naar het hart van de Brunsummerheide leidt. Wil je nog een extra uitje toevoegen aan je roadtrip? Ga dan eerst naar Mondo Verde in Landgraaf (Groene Wereld 10, Landgraaf) voor een pretpark, (nog meer) dieren en een rondje door de prachtige wereldtuinen.
Maar uitrazen kan natuurlijk ook perfect op de Brunsummerheide. De naam zegt het al, dit is een uitgestrekt heide- en bosgebied. Er liggen diverse parkeerplaatsen rond de heide, zoals aan de Nieuwenhagenweg en bij de Sterrenwacht aan de Schaapskooiweg. De heide is populair, maar uitgestrekt genoeg om je bijna alleen op de wereld (lees; heide) te wanen.
Tip: In augustus en september is het hier extra mooi, wanneer de heide in bloei staat en er een paarse gloed over het landschap ligt. Mooi punt om dit te zien is het hoogste punt van de Brunsummerheide net iets ten noorden van de Sterrenwacht. Langer genieten van de natuur rond Brunssum?
Overnachtings-tip: Bij Europarcs Resort Brunsummerheide (Akerstraat 153, Brunssum) is het goed toeven!
Route: Kerkrade – Brunsummerheide
Tijd: 15 min.
Afstand: 12 km
De Brunsummerheide in de vroege ochtend
Dan is het bijna tijd om een einde te maken aan onze roadtrip, maar we hebben nog een paar topplekken voor je. Vanuit de Brunsummerheide zet je je navigatie op Kasteel Hoensbroek, want hoewel Zuid-Limburg veel kastelen telt, is dit kasteel misschien wel het mooiste. Je kunt er zelf op ontdekking met het rondleidingsboekje, of een begeleide rondleiding doen. Er zijn maar liefst 40 kamers! Voor de jongste bezoekers is er een speciale kasteelspeurtocht. Wil je meer kastelen in Zuid-Limburg ontdekken? Er zijn speciale kastelenroutes (per fiets of auto).
Route: Brunsummerheide – Kasteel Hoensbroek
Tijd: 16 min.
Afstand: 8 km
Kasteel Hoensbroek is één van de mooiste kastelen van Nederland
En dan last but definitely not least: Valkenburg! En ja, daar is het best heel toeristisch, maar daar is een reden voor. Dit mergelstadje is namelijk gewoon ontzettend gezellig! Smalle straatjes vol winkeltjes en terras na terras… Lekker om hier eerst even bij te komen van al het autorijden voordat je de rest van Valkenburg gaat ontdekken. En natuurlijk hoort daar een Limburgse vlaai bij!
Voor een stadje wat niet bijster groot is, is er in Valkenburg ontzéttend veel te doen. Bekendste hotspots: de Fluwelengrot en Gemeentegrot en de Kasteelruïne. Leuk om met de kabelbaan naar de ruïne te gaan, of trotseer de vele trappen. Psst, er is ook een lift ;).
Voor de kinderen is Pretpark Valkenier een aanrader en wil je echt even helemaal ontspannen? Rijd dan nog een laatste stukje, de Cauberg op. Hier vind je het bekende kuuroord Thermae 2000! (Cauberg 25-27, Valkenburg). Ben je daarna zo rozig dat je het liefst in slaap valt in plaats van naar huis te rijden? Landal Kasteeldomein De Cauberg is een prachtig park met mooie vakantiehuizen bovenop de Cauberg. En voor ontspanning zit je daar ook goed, want het park ligt direct naast kuuroord & wellness center Thermae 2000.
Verblijfstip: in Valkenburg en omgeving liggen nog diverse andere vakantieparken voor een fijn verblijf aansluitend op je roadtrip, zoals: TopParken Résidence Valkenburg en Roompot Bungalowpark Schin op Geul.
Route: Kasteel Hoensbroek – Valkenburg
Tijd: 20 min.
Afstand: 11,8 km
Mooi doorkijkje in Valkenburg
Vanuit Valkenburg breid je je route uit naar Noord-Limburg, ga je terug naar Maastricht voor nog een paar dagen genieten in de mooiste stad van Zuid-Nederland of zet je koers naar huis.
Eén ding weten wij zeker. Na het rijden van deze roadtrip - of de ook populaire Mergellandroute - kun je niet anders dan houden van dit mooie stukje Nederland: Lémburg ik hald van dich!
Overnachten in Zuid-Limburg is een goed idee om je autorondreis wat meer ontspannen te maken en ook om de omgeving meer op je gemak te kunnen verkennen. Er zijn vele leuke adresjes voor een overnachting: van bed and breakfasts tot luxe hotels en van campings tot rustige - of juist uitgebreide en kindvriendelijke - vakantieparken.
Natuurlijk inspireren wij je graag met vakantieparken in Zuid-Limburg. Check daarom vooral ook ons artikel met de 10 mooiste en leukste parken van Zuid-Limburg. Van alle "grote" vakantiepark aanbieders, zoals Center Parcs, Landal en Roompot biedt Landal toch de meeste keuze met maar liefst 4 Landal parken in Zuid-Limburg.
Voor het gemak delen we hieronder onze favoriete overnachtingsplekken in Zuid-Limburg met directe links naar de aanbieders.
Deel dit artikel via: Facebook Twitter Pinterest
Beoordeling vakantieparken op Zuid-Limburg 7,5104 ervaringen
Martinique — 1977. Vertaler en tekstschrijver. Levensgenieter uit Brabant. Vakantiepark-expert pur sang met als motto: hard werken, dan óók hard genieten. Bezocht in dat kader al menig vakantiepark samen met man en zoon.
NU: LAST MINUTE WEG 💥 BIJ LANDAL 👉 BEKIJK DEALS